ΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ
29_05_2020

FWS60CV

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Με το σύστημα προσόψεων στύλου/διαδοκίδας από αλουμίνιο FWS 60 CV, η Schüco παρουσιάζει μια νέα γενιά κλασικών σειρών παραθύρων από το δάπεδο ως την οροφή. Το σύστημα συνδυάζει μέγιστη διαφάνεια και ελάχιστο πλάτος όψης με τις υψηλότερες τιμές θερμομόνωσης.

Σήμερα, η σύγχρονη, βιώσιμη αρχιτεκτονική δεν περιορίζεται στη μέγιστη ενεργειακή απόδοση και τις βέλτιστες τιμές U. Ο διαχρονικός, λιτός σχεδιασμός, το μικρό πλάτος όψης και η βέλτιστη απόδοση των συστημάτων διαδραματίζουν εξίσου σημαντικό ρόλο. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια οι ολοένα και αυξανόμενες απαιτήσεις ηχομόνωσης και θερμομόνωσης έχουν οδηγήσει σε σημαντικά πιο συμπαγή προφίλ παραθύρων. Από ότι φαινόταν οι τεχνικές προδιαγραφές δεν θα μπορούσαν να συνδυαστούν με κομψά συστήματα πλαισίων. Το νέο σύστημα προσόψεων FWS 60 CV αποδεικνύει ότι η ανάγκη αυτή δεν αποτελεί πλέον όνειρο θερινής νυκτός. Με πλάτος όψης 60 mm, το σύστημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κλασικές σειρές παραθύρων που εκτείνονται από το δάπεδο μέχρι την οροφή, συμπεριλαμβανομένων των στηθαίων ασφαλείας και των διάτρητων ανοιγμάτων, και συνδυάζει κομψή εμφάνιση και άριστη θερμομόνωση. Με την εγκατάστασή του επιτυγχάνονται τιμές UCW ως και μόλις 0,84 W / (m2Κ) που αντιστοιχεί σε παθητικό κτίριο (τιμή UCW ως και μόλις 1,5 W/(m2K) περιλαμβανομένου του παράγοντα στρέβλωσης).

Ένα βασικό χαρακτηριστικό του συστήματος είναι η μέγιστη δυνατή διαφάνεια χάρη στην απρόσκοπτη οπτική ενσωμάτωση του εξαερισμού και του φέροντα οργανισμού. Ο σταθερός φωτισμός και οι ανοιγόμενες μονάδες δεν διακρίνονται από έξω. Μόνο από μέσα ένα κρυφό κενό και το χερούλι του παραθύρου προδίδουν την παρουσία ανοιγόμενων μονάδων. Δύο βασικά βάθη σε συνδυασμό με την προσάρτηση του ίδιου του συστήματος στον σκελετό του κτιρίου για ανεξάρτητη χρήση επιτρέπουν ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών που μπορούν να υλοποιηθούν πολύ εύκολα, τόσο για τις παραδοσιακές σειρές παραθύρων πρόσοψης από το δάπεδο ως την οροφή, όσο και για τα διάτρητα ανοίγματα.

Το βασικό στοιχείο της απρόσκοπτης οπτικής ενσωμάτωσης του εξαερισμού και του φέροντος οργανισμού είναι το σύστημα του ανθεκτικού στη θλίψη μονωτή. Παρέχει βέλτιστη τιμή U, ενώ παράλληλα προσφέρει στην κατασκευή υψηλό επίπεδο σταθερότητας και αντοχής.