ΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ
29_05_2020

SmartActive

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Bielefeld. Η SmartActive είναι μια νέα, ανθεκτική επίστρωση για συστήματα παραθύρων και λαβές αλουμινίου της Schüco. Το αμιγώς μεταλλικό microsilver που χρησιμοποιείται στην επίστρωση αυτή είναι ελεύθερο νανοσωματιδίων και δεν μπορεί να διαπεράσει το ανθρώπινο δέρμα. Έτσι επιτυγχάνεται μακροχρόνια αντιμικροβιακή προστασία για πλαίσια και λαβές, η οποία αποτελεί περιζήτητη ενεργητική ασπίδα, ιδιαίτερα σε νοσοκομεία, γηροκομεία και δημόσια κτίρια.

Οι απαιτήσεις υγιεινής στα δημόσια κτίρια που χρησιμοποιούνται από μεγάλο αριθμό ανθρώπων και εξυπηρετούν σκοπούς σχετικά με την υγεία, την περίθαλψη, την εκπαίδευση, τη διαχείριση ή τις δημόσιες μεταφορές συνεχίζουν να αυξάνονται και απαιτούν προληπτικά μέτρα, όχι μόνο κατά τη διάρκεια της εποχής της γρίπης. Τα πολυανθεκτικά μικρόβια που δεν ανταποκρίνονται πλέον στη θεραπεία με συμβατικά φάρμακα απαντώνται κυρίως σε νοσοκομεία και γηροκομεία. Συγκεκριμένα, οι λαβές των παραθύρων και τα πλαίσια ενδέχεται να αποτελούν φορείς μικροβίων για μεγάλο χρονικό διάστημα μετά το άγγιγμα τους από μολυσμένα άτομα, μεταδίδοντας έτσι τις λοιμώξεις σε άλλους.

Με την επίστρωση SmartActive, η Schüco προσφέρει ένα νέο αντιμικροβιακό φινίρισμα για λαβές και πλαίσια της σειράς συστημάτων παραθύρων Schüco AWS. Για το σκοπό αυτό, η σκόνη επίχρησης των επιφανειών των προφίλ, καθώς και μια αποκλειστική σειρά ανοδιωμένων, επιχρισμένων με σκόνη λαβών της Schüco, από ανοξείδωτο ατσάλι ή με εμφάνιση ανοξείδωτο ατσάλι, περιέχουν ενσωματωμένα σωματίδια microsilver. Τα μικρόβια που έρχονται σε επαφή με το φινίρισμα της επιφάνειας πεθαίνουν και εμποδίζεται ο περαιτέρω πολλαπλασιασμό τους. Μέσα σε 24 ώρες, επιτυγχάνεται μείωση των μικροβίων κατά τουλάχιστον 99,9%, ακόμη και για τα πολυανθεκτικά βακτήρια. Η προστασία αυτή μπορεί να επαληθευτεί μικροβιολογικά. Είναι κατάλληλη για όλους τους χρήστες, καθώς το υψηλής καθαρότητας microsilver που χρησιμοποιείται είναι αμιγώς μεταλλικό και ελεύθερο νανοσωματιδίων, και ως εκ τούτου δεν μπορεί να διαπεράσει το ανθρώπινο δέρμα. Είναι μη τοξικό, ακίνδυνο για την υγεία και χρησιμοποιείται σε ιατρικά προϊόντα, ενώ έχει πιστοποιηθεί ακόμη και για χρήση σε φυσικά καλλυντικά. Επίσης, με την επίστρωση SmartActive δεν υπάρχει οπτική διαφορά μεταξύ των τυποποιημένων φινιρισμάτων επιφανειών και λαβών της Schüco. Επιπλέον, η κατασκευή είναι πανομοιότυπη με τα συμβατικά μεταλλικά συστήματα της Schüco.