ΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ
29_05_2020

FWS35PD

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Με την πολύπλευρη πλατφόρμα συστημάτων προσόψεων FWS η Schüco συνδυάζει τη δημιουργική ελευθερία με εξαιρετικά χαρακτηριστικά απόδοσης. Το κορυφαίο στοιχείο της πλατφόρμας αυτή τη στιγμή είναι η πρόσοψη πανοραμικού σχεδιασμού FWS 35 PD, η οποία όχι μόνο επιτρέπει τον συνδυασμό σχεδίου και λειτουργικότητας, αλλά προσφέρει κομψή όψη με μέγιστη διαφάνεια και άριστες θερμομονωτικές αποδόσεις, επιπέδου παθητικού κτιρίου.

Τα συστήματα προσόψεων στύλου-διαδοκίδας της Schüco προσφέρουν πλήθος τεχνικών αλλά και αρχιτεκτονικών εναλλακτικών, οι οποίες εδώ και χρόνια βρίσκουν εφαρμογή σε κελύφη κτιρίων ποικίλων σχεδιασμών• από κάθετες προσόψεις με και χωρίς τμηματοποίηση ως εφαρμογές σε παθητικά κτίρια, γυάλινες οροφές και προσόψεις δομικών υαλοπινάκων ή υαλοπινάκων πανοραμικού σχεδιασμού. Η σύγχρονη, βιώσιμη αρχιτεκτονική δεν εστιάζει μόνο στο μέγιστο συντελεστή ενεργειακής απόδοσης μέσω άριστων συντελεστών U. Η κομψή όψη, ο άριστος σχεδιασμός και η άψογη ενσωμάτωση των λειτουργικών στοιχείων συγκαταλέγονται επίσης στα χαρακτηριστικά των σημερινών συστημάτων προσόψεων από αλουμίνιο.

Το σύστημα προσόψεων πανοραμικού σχεδιασμού FWS 35 PD ξεχωρίζει ανάμεσα στη συλλογή συστημάτων της Schüco, καθώς επιτρέπει την επίτευξη ορατού πλάτους της τάξεως των μόλις 35 mm, και μάλιστα με πιστοποίηση παθητικού κτιρίου. Το σύστημα δεν παρέχει μόνο κομψή, διάφανη εμφάνιση στο κέλυφος του κτιρίου, αλλά αποδεικνύεται αξιόπιστο χάρη στους χαμηλούς συντελεστές U των διατομών του πλαισίου, οι οποίοι καθιστούν δυνατή την εφαρμογή του συστήματος ακόμα και στα πλέον ενεργειακά αποδοτικά κτίρια. Για να εξασφαλιστεί αυτό, τοποθετείται θερμομόνωση στους ελεύθερους χώρους στο εσωτερικό των προφίλ, δηλαδή στις λεγόμενες περιοχές συναρμογής. Επιπλέον, οι αντικαταστάσεις παντός τύπου καθίστανται εφικτές χάρη στα συνολικά τρία επίπεδα αποστράγγισης. Για τις στατικά απαιτητικές εφαρμογές διατίθενται ειδικά σχεδιασμένες διαδοκίδες HD («Heavy Duty»).

Για να επιτευχθεί υψηλού βαθμού συνέπεια των εξαρτημάτων εντός του συστήματος πλατφόρμας FWS της Schüco το σύστημα πανοραμικού σχεδιασμού 35 PD δομήθηκε με βάση το σύστημα εσωτερικής στεγανοποίησης του δοκιμασμένου συστήματος FWS 50. Έτσι, μπορεί να υλοποιηθεί ποικιλία εφαρμογών, όπως αδιαφανή κιγκλιδώματα που δεν βρίσκονται υπό πίεση, και να επιτευχθεί εύκολη ενσωμάτωση των μεμονωμένων στοιχείων. Επίσης, μπορούν να χρησιμοποιηθούν χωρίς πρόβλημα οι δοκιμασμένες συνδέσεις με το σκελετό του κτιρίου του βασικού συστήματος.

Ο εξαερισμός ειδικά των συστημάτων μικρού πάχους παίζει καθοριστικό ρόλο για την ανθεκτικότητα της συνολικής κατασκευής. Το σύστημα PD FWS 35 βασίζεται και σε αυτή την περίπτωση στο δοκιμασμένο σύστημα προέκτασης του βασικού συστήματος FWS 50. Έχει ωστόσο συμπληρωθεί με έξυπνα πρόσθετα εξαρτήματα, η αποτελεσματικότητα των οποίων επιβεβαιώθηκε από εξωτερικό φορέα. Έρευνες σχετικά με τη συμπεριφορά εξαερισμού και αποστράγγισης του συστήματος προσόψεων FWS 35 PD που διενεργήθηκαν από το Fraunhofer Institut für Bauphysik της Στουτγάρδης αποδεικνύουν την άριστη φυσική συμπεριφορά του. Αν για παράδειγμα εισέλθει νερό λόγω ισχυρής νεροποντής στο σώμα του προφίλ, οι υγρές περιοχές συναρμογής στεγνώνουν σε σύντομο χρονικό διάστημα, ανάλογα με το εκάστοτε σύστημα και το βάθος της κατασκευής του υαλοπίνακα. Η θερμοκρασία στην εξωτερική άκρη του υαλοπίνακα προσαρμόζεται πολύ γρήγορα και η εσωτερική επιφανειακή θερμοκρασία της ορατής γυάλινης επιφάνειας είναι υψηλότερη από το σημείο δρόσου. Τέλος, η αξιολόγηση των επιπέδων απόλυτης υγρασίας δείχνει ότι τα συνολικά αεριζόμενα συστήματα στεγνώνουν πιο γρήγορα σε σχέση με τα κατά τμήματα αεριζόμενα συστήματα. Σε κάθε περίπτωση, εξασφαλίζεται μακροχρόνια προστασία της ένωσης των άκρων των υαλοπινάκων των μονωτικών μονάδων πολλαπλών υαλοπινάκων.

Schüco – Συστήματα λύσεων για παράθυρα, πόρτες και προσόψεις

Μαζί με το παγκόσμιο δίκτυο συνεργατών μεταλλικών, PVC-U και ηλεκτρικών εξαρτημάτων, καθώς και αρχιτεκτόνων, σχεδιαστών και επενδυτών, η Schüco δημιουργεί βιώσιμα κελύφη κτιρίων που εστιάζουν στους ανθρώπους και τις ανάγκες τους σε πλήρη αρμονία με τη φύση και την τεχνολογία. Οι λύσεις παραθύρων, θυρών και προσόψεων της Schüco πληρούν τις υψηλότερες προϋποθέσεις όσον αφορά τον σχεδιασμό, την άνεση και την ασφάλεια. Ταυτόχρονα, οι εκπομπές CO2 μειώνονται μέσω της καλής ενεργειακής απόδοσης, εξοικονομώντας με αυτόν τον τρόπο πηγές φυσικών πόρων. Η εταιρεία, με τους τομείς Μεταλλικών Κατασκευών και Τεχνητών Υλικών, προσφέρει εξατομικευμένα προϊόντα για νεόκτιστα και ανακαινισμένα κτίρια, τα οποία έχουν σχεδιαστεί για να ανταποκρίνονται στις ατομικές ανάγκες των χρηστών σε όλες τις κλιματικές ζώνες. Όλοι όσοι συμμετέχουν, υποστηρίζονται με ένα ολοκληρωμένο φάσμα υπηρεσιών σε όλα τα στάδια της διαδικασίας κατασκευής. Με 4.800 εργαζόμενους και 12.000 συνεργαζόμενες εταιρείες, η Schüco δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 80 χώρες, πραγματοποιώντας το 2014 κύκλο εργασιών ύψους 1,425 δις ευρώ. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.schueco.de