ΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ
28_11_2020

Κατοικία στη Σητεία

Δημήτρης Τσακαλάκης _ 2008

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΡΓΟΥ

Κατηγορία
Κατοικίες
Χρόνος μελέτης
2004
Χρόνος αποπεράτωσης
2008
Συνολική επιφάνεια
312m2
Επιφάνεια οικοπέδου
400m2
Ιδιοκτήτης
Ιδιώτης
Διεύθυνση έργου
Σητεία, Λασίθι

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η κατοικία βρίσκεται σε περιοχή χαμηλής δόμησης στην επέκταση του σχεδίου πόλης σε θέση με πλεονεκτική θέα στο λιμάνι και τη θάλασσα προς τα ανατολικά αλλά και του νεκροταφείου προς το νότο.

Οι απαιτήσεις του προγράμματος της κύριας κατοικίας ήταν, άνετοι καθημερινοί χώροι (καθιστικό, τραπεζαρία, κουζίνα) και χώρος γραφείου , δυο παιδικά υπνοδωμάτια, υπνοδωμάτιο γονέων με εσωτερικό λουτρό και βοηθητικοί χώροι. Μία δευτερεύουσα κατοικία (ξενώνα) με ένα υπνοδωμάτιο. Στο υπόγειο, γκαράζ, λεβητοστάσιο και αποθηκευτικοί χώροι.

Το κτήριο αποτελείται από ένα όγκο ο οποίος στη δυτική πλευρά και στη στάθμη του ισογείου είναι 'σκαμμένος' στη περιοχή της εισόδου της κατοικίας, και στη στάθμη του ορόφου διαφοροποιείται σε δύο μικρότερους που ο ένας καταλήγει σε  στέγη, υποχρεωτική στη περιοχή.

Το εσωτερικό της κατοικίας χαρακτηρίζεται από τις μεσοστάθμες των καθημερινών χώρων που προσφέρουν  μια ενδιαφέρουσα χωρική εμπειρία  και  επηρεάζουν τη διαμόρφωση των όψεων. 

Τα εκτεταμένα ανοίγματα της Ανατολικής όψης επιτρέπουν σε όλους τους χώρους να έχουν θεά της θάλασσας και ηλιασμό. Τα υαλοστάσια αυτά προστατεύονται από τον ήλιο από τους 'βαθείς' ημιυπαίθριους χώρους.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Συνεργάτης αρχιτέκτων
Στατική μελέτη
Ηλεκτρομηχανολογική μελέτη