ΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ
19_10_2017

Διασκευή σπογγαποθήκης σε ξενοδοχείο

Κωνσταντίνος Δεκαβάλλας _ 1969

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΡΓΟΥ

Κατηγορία
Ξενοδοχεία
Χρόνος μελέτης
1967-1968
Χρόνος αποπεράτωσης
1969
Διεύθυνση έργου
Αίγινα, Αττική

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Με την αντικατάσταση ορισμένων τοίχων με υποστυλώματα και δοκούς από σκυρόδεμα, και την εγκατάσταση ενός πλήρως εξοπλισμένου μαγειρείου, μια σπογγαποθήκη στην παραλία της Αίγινας διασκευάστηκε σε χώρους υποδοχής και εστιατόριο του διπλανού ξενοδοχείου.

Μια μονώροφη πτέρυγα δωματίων χτίστηκε στον κήπο, πίσω από το ξενοδοχείο, με μεσημβρινό προσανατολισμό. H νέα πτέρυγα αποτελείται από εννέα δίκλινα δωμάτια και εξυπηρετείται από ανοιχτό διάδρομο. Εκτός από τον διαμπερή αερισμό, υπάρχει αερισμός και από τον κορφιά της στέγης των δωματίων.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ

Δημοσιεύσεις
  • Αρχιτεκτονικά Θέματα, τ. 3, 1969.