ΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ
15_04_2021

5o Γυμνάσιο Χαϊδαρίου & Νηπιαγωγείο

Χρήστος Δεληγιάννης _ 1999

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΡΓΟΥ

Κατηγορία
Εκπαίδευση
Χρόνος μελέτης
1997
Χρόνος αποπεράτωσης
1999
Διεύθυνση έργου
Μπουμπουλίνας 88, Χαϊδάρι, Αττική

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Τα κτήριο του 5ου Γυμνασίου και του Νηπιαγωγείου Χαϊδαρίου βρίσκονται σε ένα επικλινές οικόπεδο στην περιφέρεια του Δήμου Χαϊδαρίου σε μια γειτονιά με πολύ έντονη οικοδομική δραστηριότητα.

Κύρια παράμετρος για τον σχεδιασμό των κτηρίων ήταν η μεγάλη κλίση του οικοπέδου (13.00m) από Δυσμάς προς Ανατολάς. Έτσι προτιμήθηκε η δημιουργία δύο πτερύγων σε διαφορετικά επίπεδα έτσι ώστε το ισόγειο της πάνω πτέρυγας να είναι στο ίδιο επίπεδο με τον όροφο της κάτω πτέρυγας. Η κάθε πτέρυγα είναι χωρισμένη στην μέση σε δύο τμήματα με υψομετρική διαφορά 1.80m μεταξύ τους. Στο ψηλότερο τμήμα βρίσκεται ο κύριος χώρος της αυλής, στο δε κατώτερο τμήμα το γήπεδο μπάσκετ και οι κερκίδες. Μεταξύ τους υπάρχει το κυλικείο και ημιυπαίθριος διάδρομος στεγασμένος με πολυκαρβονικό υλικό, που αποτελεί τον άξονα στεγασμένης επικοινωνίας των δύο πτερύγων.

Οι χώροι του Νηπιαγωγείου βρίσκονται στην κάτω πτέρυγα, κάτω από τον κύριο χώρο της αυλής με ανεξάρτητη αυλή και είσοδο από τον δρόμο.

Τα κτήρια, βάσει του κτηριολογικού προγράμματος του Ο.Σ.Κ., περιλαμβάνουν (όπως φαίνεται και στα σχέδια κατόψεων): δώδεκα αίθουσες διδασκαλίας (1), αίθουσα κομπιούτερ (2), αίθουσα Φυσικής- Χημείας (3), αίθουσα Ζωγραφικής - εκθεσιακό χώρο (4), αίθουσα πολλαπλών χρήσεων (5), βιβλιοθήκη (6), γραφείο Καθηγητών (8), γραφείο Διευθυντού (9 ), αρχείο (10), w.c. καθηγητών (11), w.c. μαθητών (11), κυλικείο (7), λεβητοστάσιο (12), αποθήκη καυσίμων (13), αποθήκη (14), ασανσέρ (15) και μηχανοστάσιο (16), δύο τάξεις νηπίων (17), γραφείο Νηπιαγωγού (18), w.c. νηπίων (19), αποθήκη νηπιαγωγείου (20), κουζίνα (21) και πολυδύναμο χώρο νηπίων (22).

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ